Skip to main content
Cuypers & Cuypers logo

Route per auto

Per auto vanuit Nederland is Heinsberg uitstekend te bereiken via de A2 en A73 vanuit het Noorden en het Zuiden. Zodra u de A2 heeft verlaten, staat Heinsberg reeds aangegeven. Desgewenst kunt u ook via de Rijkswegen van Roermond of Sittard Heinsberg bereiken. Ook is het mogelijk via de Duitse snelwegen A46, A52, A57 en de A61 Heinsberg eenvoudig te bereiken.

 

Route per openbaar vervoer

Direct noordoost van de binnenstad ligt het treinstation van Heinsberg, welke aansluit op de spoorverbinding tussen Aachen en Mönchengladbach. Er zijn ook lijnbusverbindingen met onder andere Roermond, Geilenkirchen en Erkelenz.


De stad Heinsberg

Heinsberg ligt in het zgn. ‘Kreis Heinsberg’ in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. Het is de meest westelijk gelegen stad van Duitsland en heeft ca. 42.000 inwoners. De stad ligt ca. 32 km ten zuidwesten van Mönchengladbach en ca. 35 km ten noorden van Aachen. De Nederlandse steden Roermond en Sittard liggen op ca. 20 km afstand. De stad kent een lange geschiedenis en kende waarschijnlijk reeds in de 1e eeuw van onze jaartelling bewoning. Op de locatie van de huidige kliniek, welke nieuw is gebouwd in 2018-2019, zijn resten van een Romeinse weg gevonden en delen van oude stadsmuren (nog fraai te bezichtigen door een glazen vloerplaat in de winkel van onze buren (S.Oliver). Ook in de rest van de stad zijn nog vele bezienswaardigheden te bezoeken.


Parkeren

De kliniek is gelegen op de begane grond en 1e verdieping van het gebouw ‘Heinsberger Höfe’ aan de Hochstraße 154 te Heinsberg, en ligt direct naast het Städtisches Krankenhaus Heinsberg GmbH. De ingang van het gebouw bevindt zich aan de Hochstraße 154; de ingang van de kliniek bevindt zich op de 1e verdieping (per lift of trap bereikbaar).

Omdat onze kliniek in het centrum, direct aan de winkelstraten ligt, beschikken we niet over eigen parkeergelegenheid. Er zijn echter talloze parkeermogelijkheden in de directe omgeving, zoals:

  • Een groot parkeerterrein aan de Gaswerkstraße of de daaromheen liggende straten. Dit is kostenloos, maar daardoor vaak goed bezet. De kliniek ligt op enkele loopminuten.
  • Een parkeerterrein aan de Liecker Straße. Voor slechts enkele euro’s kan hier de gehele dag geparkeerd worden. De kliniek ligt op 5-10 minuten loopafstand.
  • Een parkeerterrein aan de Westpromenade (betaald parkeren, maximaal twee uur). De kliniek ligt op 5-10 minuten loopafstand.
  • Op vele plekken in de stad is daarnaast betaald parkeren mogelijk, zij het telkenmale voor maximaal twee uur. Parkeergelden kunnen ook worden betaald met de EasyPark-App (parkeren kan op die manier flexibel gestart, gestopt of verlengd worden).

Houd er rekening mee dat parkeren in alle straten rond het centrum alleen is toegestaan in de rijrichting. U moet een boete betalen voor parkeren tegen de rijrichting in.


 

Kinderwunschzentrum Heinsberger Höfe GbR
Medizinische Kooperationsgemeinschaft

Drs. Willem-Jan S.S. Cuypers
Drs. Nerissa B.E. Cuypers
Fachärzte für Frauenheilkunde und Geburtshilfe
Schwerpunkt gynäkologische Endokrinologie und Reproduktionsmedizin

Dr. Ralf Böhm
Diplom-Biologe

Hochstraße 154
52525 Heinsberg
Duitsland

Telefoon 
+49 (0) 2452 99 66 - 900

Fax
+49 (0) 2452 99 66 - 910